Keyboardles Oisterwijk

Keyboardles Oisterwijk

Wil je goed keyboard leren spelen en les krijgen van docenten die het keyboard tot in hun duimpjes kennen? Dan zit je goed bij keyboardles Oisterwijk. Jong en oud leren we al jaren de kneepjes van dit instrument. Je kunt bij ons écht keyboard leren spelen. Dat wil zeggen: niet alleen de toetsen, maar ook de knopjes. Lees hieronder het verschil en kom er achter dat je niet overal zomaar keyboardles kunt nemen. Helaas wordt het wel zo aangeboden.

Wat leer je?
Je leert uiteraard gebruik te maken van de automatische begeleiding, maar we leren je ook welke instellingen je allemaal kunt maken om bijvoorbeeld pianostukken op het keyboard te spelen. Bij ons leer je dus het instrument ook écht te gebruiken. In te stellen en te programmeren.

Wil je starten met les en zoek je naar een goed keyboard? Laat je dan goed informeren bij een van onze docenten. We horen vaak dat de ‘overbuurman van een vriendinnetje haar opa’ nog een keyboard op zolder heeft staan… Je kan er geluk mee hebben, maar meestal blijken de keyboards te oud en gedateerd. We begeleiden je graag hierin. Je kunt maar beter meteen een keyboard in huis halen waar je mee vooruit kan.

Klik hier voor meer info over Keyboardles Oisterwijk


Hulp bij de zoektocht naar een keyboard?

Heb je nog geen keyboard dan vind je hieronder allerlei modellen mbt je speelniveau of wensen. In Oisterwijk vind je een prachtige zaak waar je onderstaande modellen gerust mag komen uitproberen.

Klundertmuziek

Klundertmuziek

 

Keyboardles Oisterwijk werkt al jaren met het merk Yamaha. Yamaha heeft al jaren een range keyboards van beginners tot ver gevorderden. Er zijn zeer zeker ook andere merken, maar Yamaha is  sinds jaar en dag marktleider. Mocht je zelf een ander merk keyboard thuis hebben dan is dat ook zeker te gebruiken. Let wel: de benamingen en plek van de knopjes op het keyboard zijn dan op sommige plekken van je keyboard anders dan thuis.

Instapmodellen:
Yamaha PSR-E373
Yamaha PSR-E363
Yamaha PSR-E463
Yamaha PSR-E473
Medeli MK401

Iets duurdere instapmoddelen 76 toetsen
Yamaha PSR EW410
Yamaha PSR EW425

Wil je meer keyboardfunctie’s, maar ook gewogen pianotoetsen dan is dit model geschikt:
Yamaha DGX660

Ben je al wat verder en wil je meer functies gebruiken dan zijn deze modellen geschikt:
Yamaha SX600/SX700/SX900
Medelie AKX10  (ook interessant, veel mogelijkheden, minder compatible)
Yamaha Genos 76
(oudere modellen: Yamaha Tyros, Tyros 1/2/3/4/5)

2ehands

Mocht je overwegen om een keyboard 2e hands te kopen hebben we hier een paar tips waar je op kunt letten. Uiteraard is het logisch om te kijken naar krassen of zichtbare beschadigingen. Dat is puur het uiterlijk, maar de rest is nog veel belangrijker. Check of er geen kabelbreuk zit in de kabel van de adapter (als je de kabel lichtjes heen en weer beweegt mag het keyboard niet uitgaan, of het display gaan knipperen). Dit komt heel vaak voor. De start/stop knop van het ritme wordt vaak gebruikt, dus kijk of die knop gewoon goed werkt. Natuurlijk moeten de toetsen (de witte en de zwarte) het allemaal doen. Check ze 1 voor een en probeer ze ongeveer even hard in te drukken. Mocht er een toets plotseling heel hard klinken dan is dat een teken van vuil/slecht contact onder de toets.

Zit er iets bij?

Naast deze checks kun je kijken naar wat erbij aangeboden wordt. Soms wordt alleen maar het keyboard aangeboden, iemand anders doet een tas / kruk / keyboardstandaard / boeken / sustainpedaal erbij.

De modellen tussen instap en professioneel

Wil je kijken naar keyboards tussen de PSR E-serie (de goedkope instap modellen) en de Genos (duurst), dan is het interessant om te kijken naar de Yamaha PSR S-serie. Let goed op sinds ca 201o is Yamaha begonnen met de S serie. Daarvoor waren er modellen zonder een S. Maar die zijn dus altijd een kleine 10 jaar ouder. Overigens zitten daar nog best een paar modellen tussen die nog best bruikbaar zijn. PSR 630/PSR 730, PSR 640/PSR 740,  PSR1000/PSR2000, PSR1500/PSR3000, PSR 1100/PSR 2100. Deze modellen zijn op zijn minst 10 jaar oud, kunnen veel meer gebreken hebben. De klanken en ritmes zijn ook verouderd.

Wil je wat beter uitkomen dan kun je beter dus kijken naar een keyboard met een S.

  • PSR-S500 (2006 or 2007)
  • PSR-S550 / PSR-S550B (2008 or 2009)
  • PSR-S650 (2011)
  • PSR-S670 (2015)
  • PSR-S700 (2007)
  • PSR-S710 (2009)
  • PSR-S900 (2007)
  • PSR-S910 (2009)
  • PSR-S750 (2012)
  • PSR-S950 (2012)
  • PSR-S770 (2015)
  • PSR-S970 (2015)
  • PSR-S775 (2018)
  • PSR-S975 (2018)
  • PSR-SX600 (2020)
  • PSR-SX700 (2019)
  • PSR-SX900 (2019)

Aanslaggevoeligheid

Als je op les komt bij ons is het heel belangrijk dat je keyboard aanslaggevoelig moet zijn. Als je het merk en type opzoekt kun je dat vrij gemakkelijk vinden op het internet, maar je kunt het ook zelf testen. Zet het keyboard op het eerste geluid. Vrijwel altijd piano. Tik 1 keer zacht op een toetst en tik daarna een keer zacht op een toets. Hoor je verschil? Klinkt de piano zacht en hard door de speakers? Dan is het keyboard aanslaggevoelig. Overigens kan deze aanslaggevoeligheid ook uitgezet worden bij een aantal keyboards. Om goed het keyboard te leren bespelen raden we altijd aan om de aanslaggevoeligheid aan te zetten.

Andere merken:

Natuurlijk zijn er naast de Yamaha keyboards ook ander merken, zoals Roland, Casio, Korg, Medeli
Let er dan sowieso op dat het keyboard 61 toetsen heeft (5 oktaaf) en dat de toetsen aanslaggevoelig zijn (zacht en hard kunnen spelen). De bediening is per keyboard echt anders daarnaast is het geluid een persoonlijke smaak.

Meer info en hulp?

Stuur een mail naar info@popwise.nl of bezoek popwise.nl

 

Keyboardles Oisterwijk Popwise

Keyboardles in Oisterwijk sinds 1996